Billiga Pulsklockor & Träningsklockor

Pulsklockor är generellt sätt inte speciellt billiga. Det finns dock väldigt enkla klockor som har en inbyggd pulsmätare. Dessa skiljer sig dock inte nämnvärt från en enkel digitalklocka men kan fungera helt okej i vissa behov. För att mäta pulsen under träning rekommenderas dock något bättre.

Om du absolut bara är ute efter att mäta pulsen under träning så kan en vanlig pulsklocka fungera bra. Dessa har samma smidiga pulssensor som fästs över bröstet och skickar dina pulsvärden trådlöst till klockan på armen. Dessa går att få tag på från ca 700 kronor.

En fullfjädrad träningsklocka är dock et bästa du kan satsa på och är en bra investering som gör att du kan få ut mer av dina träningspass vilket även ökar motivationen till fortsatt träning. Dessa träningsklockor har inbyggd GPS och en mängd funktioner för att kunna ge dig information om sträcka, hastighet och energiförbrukning utöver vad en enkel pulsklocka klarar av.

Om du tror att du kommer behöva en bättre träningsklocka, lägg då inte först pengar på en billig pulsklocka för att sedan ersätta den med en lite dyrare och finare modell.

Prisvärda och bra träningsklockor

Dessa pulsklockor (träningsklockor) har fler funktioner än de enklaste varianterna. Att kunna se puls under träningspassen är givetvis intressant, men att även kunna se hastighet, sträcka, kalorier och få tillgång till att utvärdera sin träning i efterhand är också viktigt för att göra framsteg. Följande klockor är mer avancerade men ändå prisvärda:

Garmin Forerunner 230
Garmin Forerunner 230
Finns på Sportamore
Optimal instegsmodell för löpning!
polar a300
Polar A300
Finns på Sportamore
Saknar inbyggd GPS!
Polar-M400
Polar M400
Finns på CDON
Bästa instegsmodellen!

Finns det billigare modeller?

Det är möjligt det finns en och annan billigare modell i sortimentet hos de butiker vi listar men dessa modeller är inte något vi rekommenderar för träning och är ofta gamla utgångna modeller.

Vi behöver inte backa allt för många år för att pulsklockor med inbyggd GPS var något attraktivt och unikt. Idag är det standard även om vissa billigare modeller inte har det för att just hålla nere kostnaderna. De enklaste pulsklockorna förr hade endast funktionen att mäta puls förutom att agera som tidtagarur, klocka och alarm. Men efterfrågan på dessa modeller har varit lågt och de börjar försvinna helt ur butikernas sortiment.

De billigaste pulsklockorna idag ligger på strax över 1000 kr och ofta saknar dessa GPS, precis som fitnessarmbanden och aktivitetsarmbanden. Man kanske kan säga att dessa delvis tagit över det lägre segmentet här. Dessa fungerar riktigt bra för de som inte behöver GPS och endast tränar på gymmet där det ändå inte finns någon GPS-signal. Här kan dessa modeller återge någon forma av daglig aktivitetsstatus och hjälpa dig med träningen.

En bra sportklocka finner du först runt 1500 kr och uppåt. Den har då inbyggd GPS vilket gör att du kan spåra sträcka och hastighet när du tränar utomhus, t.ex. vid löpning. Vi anser att detta är de billigaste modellerna du bör satsa på om du vet med dig att du kanske kommer springa annars kommer du förmodligen finna dig i en situation där du vill byta upp dig direkt vilket i sig gör att det inte är billigt.

 

Kommentarer inaktiverade.