Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XTTräningsklockor som lämpar sig väl för triathleter och andra multisporter växer inte på träd. Där enklare träningsklockor kan passa bra för löpning så är Garmin Forerunner 735XT en fullfjädrad kandidat för så väl löpning, cykling och simning.

En av de viktigaste funktionerna med Garmin Forerunner 735XT är att du under en aktivitet kan byta till en annan med en enkel knapptryckning. Det gör att den lämpar sig väldigt bra duathleter och triathleter, men även i andra sammanhang där man snabbt och enkelt vill kunna växla mellan aktiviteter.

Klockan har en mängd funktioner som gör din träning lättare oavsett om det är löpning i terräng eller simning i en inomhusbassäng. Om du bara är ute efter bra träningsklocka för löpning så är förmodligen en Forerunner 630 kanske ett bättre val medan denna får spänna sina muskler i just triathlon, swim-run och liknande sporter.

Batteritiden är väldigt viktig för de som tävlar i triathlon och då kanske främst IronMan där man är aktiv längre än tio timmar. Denna klocka klarar av 24 timmar i UltraTrac-läge där den optiska pulsmätningen är avstängd. I aktivitetsläget med GPS och den optiska pulsmätningen aktiv så räcker batteriet i 14 timmar vilket oftast räcker för de som tävlar inom denna gren. I s.k. viloläge med aktivitetsmätning och smarta aviseringar på så räcker klockans batteri i 11 dagar.

Den optiska pulsmätningen sker mellan klockan och handleden med hjälp av dioder. Denna metod för att mäta puls gör att du slipper ett pulsband vilket kan vara positivt i multisporter där du byter om. En nackdel med denna metod är att om armen inte är någorlunda passiv så är pulsmätningen inte optimal. För t.ex. crossfit och styrketräning fungerar den sämre medan den fungerar väldigt bra för cykling och löpning där handleden inte arbetar.

Det är ingen tvekan om att Forerunner 735XT är en intressant val för de som utför multisport. Den kan lämna avancerad cyklings-, sim- och löpdynamik för att du ska kunna förbättra dina rörelser och hur du förflyttar dig på ett effektivt sätt. Klockan kan även beräkna maximala syreupptagningsförmågan, mjölksyratröskeln och förutsäga ungefärliga tider som du kan få vid tävling.

Köp Garmin Forerunner 735XT Online

Är du intresserad av att köpa en Garmin Forerunner 735XT så bör du ta en titt på de butiker som säljer den online. Här nedanför hittar du några välsorterade butiker med pulsklockor, träningsklockor och fitnessklockor.

sportamore Sportamore är en bra butik men snabba leveranser och låga priser. Du bör absolut ta en titt på om träningsklockan du önskar finns hos dem. Till butik

Videos på Garmin Forerunner 735XT

Här nedanför hittar du videos för både recensioner och annan produktrelevanta videos.

Recensioner på Forerunner 735XT

Startguide – Kom igång snabbt

 

Kommentarer inaktiverade.