Suunto – Sportklockor för alla behov

Suunto LogoSuunto är en av de större tillverkarna av pulsklockor och träningsklockor. De har ett flertalet sportklockor att välja mellan som riktar sig till olika typer av idrottare. I och med att Suunto även utvecklar dykdatorer så har ett par av deras sportklockor även möjlighet att läsa av t.ex. djup och visa väderstreck för att underlätta navigering under vatten. Dessa saknar dock möjligheten att visa puls.

Suuntos klockor kopplas samman med en pulsmätare som fästs över bröstet och som sedan visar pulsen i klockan. Sportklockorna som har stöd för pulsmätare säljs både i paket med och utan. Många av Suuntos sportklockor är alltså inga renodlade pulsklockor utan just sportklockor där du som användare själv kan anpassa klockan för den aktivitet du utför.

Många av sportklockorna har t.ex. en barometer och kan visa vilken höjd du befinner dig på och sportklockorna för dykning kan visa vilket djup du befinner dig på. Det finns dock olika klockor inriktade på olika aktiviteter. En del klockor är mer avsedda för äventyrare som vandrar medan andra är inriktade på idrottare som tränar t.ex. löpning eller cykling.

I och med att Suunto har stöd för ”Sportappar” så kan du anpassa klockan efter just dina behov. Det finns över 1000 gratis sportappar att ladda ner och använda i din klocka.

Kommentarer inaktiverade.