Suunto Ambit2 S

Suunto-Ambit2-S-VitSuunto Ambit2 S är enklare variant av Ambit2, men samtidigt ändå en väldigt kompetent träningsklocka. Klockan är även något lättare än Ambit2 och väger in på 72 gram.

Ambit2 S har möjlighet att visa hur högt upp du är med en noggrannhet på 1m. Omfånget sträcker sig från 500m under havsytan till 9000m ovanför och du kan välja uppdateringsintervall på 1 och 10 sekunder. Om du vill ha många funktioner för höjdmätning så bör du titta på den lite mer påkostade varianten Ambit2, då Ambit2 S är en nedbantad på detta område.

Med Ambit2 S från Suunto har du inte bara ett stoppur utan även en nedräkningsklocka och möjlighet att både manuellt och automatiskt räkna varv när du tränar.

Suunto-Ambit2-S-Vit-2

Ambit2 S har en mycket bra förmåga att läsa av var du är med hjälp av stöd för fler olika tekniker som GPS och t.ex. det svenska rutnätet RT90. Med hjälp av det kan sedan pulsklockan visa distansen du färdats och i vilken hastighet. Du har även möjlighet att lägga in intressepunkter och få hjälp att hitta tillbaka samma väg. Det finns även en inbyggd kompass i 3D som kan hjälpa dig att navigera om du önskar det.

Som pulsklocka och träningsklocka är Ambit2 S mycket bra och du kan lägga in pulsgränser, pulszoner och räkna ut hur mycket kalorier du förbrukat i realtid. Du har också möjligheten att få förslag på återhämtningstider efter avslutad träning och även använda dig av intervallklockan för intervallträning.

Suunto-Ambit2-S-Röd

Suunto Ambit2 S har stöd för Multisport för att snabbt byta mellan aktiviteter (triathlon t.ex.) och du kan även mäta cykelkraft med tillbär till klockan. Träningsklockan fungerar även för simning inomhus, vilket gör denna till en av få modeller på marknaden för dig som utövar den sporten.

Suunto ANT pulsbälte ingår i de HR-varianter som säljs, i annat fall får du köpa till det sidan om.

Klockan är vattentät ner till 50m och den är avsedd att fungera i temperaturer mellan -20 till +60 grader. Remmarna på klockan är utbytbara så skulle dessa slitas eller skadas är det enkelt att byta ut dem.

Batteritiden på klockan är mellan 8-25 timmar beroende på hur noggrann precision du vill ha på GPS-signalerna. Vid träning är det inte fel att uppdatera och läsa av signalen ofta för att få så pålitlig information som möjligt. I andra fall kanske du kan använda en mindre frekvent uppdatering på signalen. Givetvis är batteriet uppladdningsbart!

En av de bästa funktionerna med Suunto och Ambit2 S är att den har stöd för Appar utvecklade av dess community och det finns över 1000 att ladda ner till din klocka. Vissa appar är avsedda för att användas för specifika sporter och visar den information som behövs för just det. Appar är helt klart något som ökar funktionaliteten med träningsklockan.

Uppdatering: Ambit2 ersattes av Ambit3-serien och den närmsta klockan likt denna är förmodligen Ambit3 Sport för 2589:- eller Ambit3 Run för 2105:-

Kommentarer inaktiverade.