Polar M400

Polar-M400Polar M400 är kompetent pulsklocka i mellansegmentet som har de flesta tänkbara funktionerna som du kan tänkas behöva för löpning. Det är i princip en komplett träningsklocka som gör det väldigt prisvärd i sitt segment.

M400 lanserades under senare halvan av 2014 och är inte bara en väldigt bra träningsklockan utan kan följa din aktivitet dygnet runt. Klockan kommer alltså kunna hjälpa dig att mäta dina dagliga aktiviteter under hela veckan och beräkna dagliga kalorier och steg.

Du kan sätta upp aktivitetsmål som du ska nå varje dag och kan enkelt se i kalendern hur många procent du uppnådde en viss dag där 100% motsvarar ditt dagliga mål. Polar har dock inte valt att stanna där med M400 utan den kan även övervaka din sömn och berätta för dig hur din sömnkvalitet är.

Som träningsklocka är M400 riktigt bra med en mängd funktioner. Givetvis mäter den sträcka, tid, puls m.m. och du kan själv ställa in vad just du vill se på skärmen. Kanske är puls något som du endast vill utläsa efteråt, då kan du antingen ta bort det på klockan eller ersätta det med något annat värde.

Du kan ställa din maxpuls manuellt eller låta klockan beräkna den åt dig baserat på din ålder. Du kan sedan ställa in pulszoner som baseras på din maxpuls. Då kommer M400 att hjälpa dig hålla dig inom en viss intensitet under träningen, t.ex. 80% av maxpuls.

Polar M400 flow+mobilSom grädde på moset kan du köra Intervallträningsguider som hjälper dig med din intervallträning baserat på tid, puls eller distans. Detta och andra intervallfunktioner i klockan gör det möjligt att lägga upp dessa populära träningspass som bör vara återkommande hos så väl motionärer och elitidrottare eftersom det är det bästa sättet att träna upp sin VO2max.

Polar M400 håller även reda på dina personbästa och meddelar dig detta så fort du slagit ett nytt rekord – allt för att öka din motivation.

Om man utövar olika sporter är det inte säkert man alltid vill se samma information på klockan. Detta löser du enkelt genom att skapa sportprofiler där du anger särskilda inställningar för var och en. Du bestämmer helt och hållet vad som ska synas och i vilken ordning. M400 klarar av att ha upp till 20 profiler.

Du laddar enkelt Polar M400 med en USB-kabel likt en mobiltelefon och om du dessutom har USB-kabeln kopplad till datorn så synkroniserar klockan de senaste träningspassen med Polar Flow som är en webbtjänst där du får en bra överblick över dina träningspass. Givetvis måste du konfigurera detta och det kräver även att du installerar programmet FlowSync på din dator.

Batteriet varar upp till 8 timmar i träningsläge (GPS och Puls aktiverad) och upp till 24 dagar i klockläge med registrering av dagliga aktiviteter. Tränar du regelbundet innebär detta att du bör ladda klockan var/varannan vecka. Tränar du mycket och under lång tid kan det t.o.m. krävas att du laddar den flera dagar i veckan. Men du bör kunna räkna ut en egen uppskattning för hur M400 hade fungerat för dig.

Köp Online – bästa pris

Sportamore är en stor sportbutik som gör det enkelt att handla online. Här får du fri frakt, fri retur och öppet köp i 30 dagar. Givetvis hittar du många av Polars klockor här och även M400 så länge den är en aktiv modell. Till butik
CDON CDON är en gigantiskt stor e-butik som säljer allt möjligt. Här hittar du en hel del pulsklockor och dessutom annan träningsutrustning. Till butik

Recension – Video (Engelska)

Kommentarer inaktiverade.