Garmin Vivoactive

Garmin-VivoactiveGarmin Vivoactive har tagit steget från att vara en vanlig träningsklocka till att vara en smartwatch med fitnessfunktioner. Den är avsedd att användas dygnet runt till vardags där den följer allt ifrån din sömn till hur du presterar under ett träningspass. Designen på klockan är givetvis en smaksak men den är bara 8 mm tjock och passar de flesta handleder.

Det finns flera inbyggda appar i Garmin Vivoactive som du använder vid olika aktiviteter. Löpning och simning har alltså separata appar och du kan styra vilken information du vill se medan du utför aktiviteten. Detta ger dig en viss kontroll över träningen och den information du får men Garmin Vivoactive har inte stöd för att lägga till egna aktiviteter så du är låst till de som finns där från början (i alla fall i skrivande stund). Det finns t.ex. ingen aktivitetsapp för styrketräning, spinning och många andra aktiviteter.

En av de stora fördelarna med Garmin Vivoactive som också gör den till en smartwatch är att den gärna jobbar tillsammans med din mobiltelefon. Detta gör att du kan se inkommande samtal, sms, kalendernotiser och andra aviseringar från t.ex. Facebook, Instagram och andra sociala medier. Du får också möjligheten att kontrollera musikspelaren vilket även det kan vara tacksamt i många fall.

Garmin-Vivoactive-2Givetvis har klockan inbyggd GPS som fungerar tillsammans med träningsapparna för att spåra sträcka och hastighet. Tillsammans med pulsmätare så får du den mest väsentliga träningsdata som du kan behöva och du kan efteråt se bra översikt på så väl klockan som på din smartphone och dator. Klockan säljs även utan pulsmätare så var noga med att ni får rätt modell om ni ska köpa en.

Förutom att hålla koll på din träningsdata när du är som mest aktiv så följer även klockan din aktivitet dygnet runt. Du får daglig kaloriförbrukning och kan även följa hur du sover. Om du sitter ner för länge så kommer klockan påminna dig om att du bör röra på dig. Detta kan givetvis vara omöjligt inom vissa arbeten men det har visat sig att vara aktiv under 20 minuter i form av att gå en runda och stå har en stor inverkan på ämnesomsättningen.

Garmin Vivoactive lär sig hur din aktivitetsnivå ser ut och tar fram dagliga mål för att du ska hålla din aktivitetsnivå och uppnå mål. Bland annat håller klockan koll på hur många steg du tar och hur mycket du rör dig.

Klockan väger inte mycket och med band väger den bara 38 gram. Batteritiden på klockan är i klass med många av konkurrenterna och klarar upp till 3 veckor i passivt läge (utan GPS) och upp till 10 timmar med GPS aktiverat. För nästan alla är detta tillräckligt mycket och vet man att man ska vara aktiv länge så får man ladda klockan innan. Vid längre aktivitetsnivåer som t.ex. vid Vätternrundan på 30 mil kan det bli svårt för klockan att klara hela loppet. Om du vet med dig att du ofta ska utföra aktiviteter som varar väldigt länge bör du överväga att stänga av GPS eller titta på en träningsklocka som har bättre batteritid.

Köp Online – bästa pris

Om du vill köpa Garmin Vivoactive så ta en titt på butikerna nedan. De är några förslag på bra e-butiker som säljer pulsklockor.

Outnorth har ett brett sortiment av träningskläder och tillbehör. Här hittar du en mängd pulsklockor och bl.a. smartklockan Vivoactive HR. Till butik
CDON CDON är elektronik-giganten som kanske har allt man behöver. De har extremt bra utbud av produkter och väldigt många sportklockor i sitt sortiment. Till butik

Videos för Garmin Vivoactive

Kommentarer inaktiverade.