Nike+ Watch – Träningsklocka

Nike+ Watch är en stilfull träningsklocka från Nike som kan hjälpa dig i träningen. Likt många andra träningsklockor och pulsklockor så har Nike+ Watch ingen sensor för detta. Det krävs att du kopplar ihop klockan med ett pulsband avsett för Nike+. Det är Polar som tillverkar detta bälte som fästs över bröstet och skickar sedan signalerna till klockan.

Nike+ Watch har inbyggd GPS för att mäta rutter och ta fram träningsdata som sträcka, hastighet, genomsnittshastighet och med hjälp av Polar WearLink får du även information om pulsen under loppets gång. Klockan lämpar sig främst för löpning och cykling men kan även fungera i en del andra sporter.

Nike+ finns även som app till Android och iPhone, samt inlagt i en del iPod-produkter. Även dessa kan fungera med Polar WearLink för att få in data om puls. iPod kan dessutom samtidigt ge dig bra musik under träningen och du kan förbereda en Power Song för när du behöver en extra kick.

Ladda upp data till Nike+ Community

nike-plusNär du avslutat din träning kan du ladda upp resultatet till Nike Plus för att se hur det gått. Här kan du följa ditt tempo under loppets gång, jämföra träningstillfällen och se hur bra du presterar mot andra i samma ålder. Helt klart ett motiverande träningstillbehör.

Med Nike+ får du en trevlig översikt över dina träningsresultat och du kan se tillbaka på hur långt du har sprungit under de senaste månaderna.

En trevlig funktioner med Nike Plus är att du kan sätta upp olika mål som t.ex. att springa 6 gånger på de kommande 3 veckorna. Om du lyckas med målet så får du extra poäng i systemet.

Nike+ är inte så detaljerat som Garmin Connect och vi rekommenderar därför dem till seriösa idrottare. Du får helt enkelt ut mer och bättre data från deras tjänst och produkter.

Kommentarer inaktiverade.