Polar V800

Polar V800Polar V800 är sportklockan avsedd för professionella idrottare och sportentusiaster som vill nå en ännu högre nivå och behöver den bästa träningsklockan.

v800 är en avancerad toppmodell från Polar som har de flesta funktioner som du kan önska dig av en professionell modell. Den passar speciellt bra till de idrottare som utför multisporter som t.ex. triathlon.

Flera stora sportprofiler som t.ex. Frederik Van Lierde, världsmästare i Ironman har valt att använda sig av v800 för att effektivisera och optimera sina träningspass för att nå ännu högre.

Polar V800 har givetvis en integrerad GPS som används under träningspass för att memorera rutt och för att visa för dig hur lång sträcka du rört dig, med vilken hastighet och hur snabbt du förflyttar dig för tillfället. Detta kan kombineras med en mängd annan data och du har full kontroll genom att skapa egna sportprofiler. På så sätt får du styra exakt vad som ska visas på klockan under träning.

Vid ett intervallpass kan det vara intressant att se hastighet och tid för det aktuella varvet vilket enkelt är möjligt att konfigurera med Sportprofiler. På så sätt blir det lättare att hålla en jämn hastighet även om upplägget av passet t.ex. skulle bestå av flera faser med ökat tempo.

Polar V800 är en perfekt klocka för simning och är vattentät ner till 30 m och den kan även mäta av din puls i vattnet om du har sensorn på dig.

Polar V800 har funktionen att importera rutter genom att importera dem till Polar Flow med GPX- eller TCX-filer. På så sätt kan andra personer dela bra träningsrutter för dig och du kan även ladda in tävlingsrutter om arrangören tillhandahåller filer för det. Detta är perfekt för lopp som rör sig terräng, på tider där det är mörkt eller där man på annat sätt inte kan leda löparna genom en självklar rutt.

Polar V800 har en mängd funktioner för att förbättra träningen och är en uppgradering för de som sitter på den enklare varianten M400.

Om du vill ha en fullfjädrad träningsklocka med de bästa funktionerna så är Polar v800 helt klart ett av de bättre alternativen för sin tid.

Köp Polar v800 Online

Polar V800 finns att köpa till bra pris från de populära e-butikerna för sport och elektronik online. Här nedanför hitta du några förslag.

sportamore Sportamore är inriktiade på sportutrustning, kläder och har givetvis flera intressanta träningsklockor. De har även fri frakt, fria returer och 30 dagars öppet köp. Till butik
CDON CDON har ett stort utbud av träningsklockor och säljer även Polar V800 så länge den är aktuell. Till butik

Funktioner på Polar V800

 • Smart Coaching – Hjälper dig att utvärdera träningen
  • Träningbelastning – Jämför belastning och hitta dina gränser.
  • Återhämtningsstatus – Hur lång tid behöver du återhämta dig.
  • Träningseffekt – Ger motiverande feedback och berättar om träningseffekten efter varje avslutat pass.
  • Löpindex – Visar hur din utveckling inom löpning.
  • Running Program – Program som hjälper dig att träna inför lopp om du t.ex. valt att anmäla dig till Göteborgsvarvet och behöver den där extra knuffen.
  • Smarta kalorier – Visar hur mycket kalorier du förbrukat under passet på ett noggrant uträknat sätt.
  • Konditionstest – Testa hur din kondition är
  • Aktivitetsguide – Visar hur aktiv du varit under dagen (inkl. träningspass).
 • Inbyggd GPS – Mäter och visar sträcka, hastighet och altitud
 • Egna sportprofiler – Välj vilken data du ska se och vilka profiler som ska finnas i klockan
 • Vattentät – Vattentät ner till 30m gör den lämplig för simning och triathlon.
 • Importera rutter – Importera GPX-filer och TCX-filer för att förbereda rutter direkt i klockan.
 • Flera bra tillbehör cyklister för kadens- och effektmätning
 • En mängd andra funktioner

Recension av Polar V800

Det finns en hel del fördelar med Polar V800 jämfört med t.ex. den billigare M400. Följande recension lyfter fram skillnaderna bra:

 

Kommentarer inaktiverade.