Polar M200

Polar M200Polar M200 är en relativt enkel men väldigt bra löparklocka som har inbyggd GPS och som även mäter pulsen vid handleden. Det gör det enkelt att komma ut och praktiskt att slippa fästa ett pulsband runt bröstet.

Det är ingen tvekan om att M200 är en instegsmodell bland alla Polars modeller men det gör det inte till en dålig löparklocka ändå även om den saknar vissa funktioner som storebrodern M400 har.

Polar M200 har i princip allting som behövs av löparklocka idag och kommer kunna hjälpa dig i träningen för att nå nya mål. Kanske vill du träna inför ett speciellt lopp och då kan Running Program vara en funktion för dig där klockan tar fram ett personligt träningsprogram på 9 till 15 veckor för att du ska kunna nå ditt mål.

Du kommer under din träning enkelt kunna följa i vilken pulszon du ligger vilket är perfekt om du vill träna intervaller och öka din maximala syreupptagningsförmåga. En annan funktion är Löpindex som med ett värde visar hur du presterar just nu och här kan du även se din historiska värden och hur du utvecklats under tiden du använt en Polar-produkt med funktionen.

Trots att Polar M200 är en ganska enkel träningsklocka så har den verkligen allt som krävs som en instegsmodell för en löpare/motionär. Den saknar förvisso färgskärm men och andra sidan medför det mindre än vad man tror.

Polar M200 är främst framtagen för löpning men det finns 200 sportprofiler som du kan lägga in vilket gör att du kan använda den även när du cyklar, simmar, styrketränar eller vad du kan tänkas göra.

Polar M200 finns i de fem snygga färgerna svart, vit, röd, blått och gult.

Köp M200 Online – bästa pris

Sportamore är en självklar sportbutik att spana in för så väl kläder som annan utrustning. Här hittar du givetvis träningsklockor och Polar M200. Till butik
CDON Hos CDON hittar du ofta de vanligaste träningsklockorna och pulsklockorna till bra priser. Polar M200 är en av dessa. Till butik

Polar M200 – Specifikationer och Funktioner

  • Aktivitetsguide – Håller koll på hur aktiv du är under dagen och hjälper dig att uppnå ditt dagliga mål.
  • Träningsseffekt – Efter varje avslutad aktivitet/träningspass så får du feedpack på ditt pass och med vilken positiv effekt det haft på din hälsa.
  • Smart Calories – Genom att ta hänsyn till vikt, längd, ålder, kön och puls kan Polar M200 på ett bra sätt informera om hur mycket kalorier du gör av med på en dag.
  • Avancerad GPS – Polar M200 har inbyggd GPS och kan registrera tempo, distans och höjd. Något du kan se under passet men även efteråt i tjänsten Polar Flow.
  • Pulsträning – Genom att träna inom ett visst pulsområde kan du uppnå bästa träningsresultatet. Perfekt för dig som gillar intervallträning med hög puls (HIIT) eller tröskelpass.
  • Smart-notiser – Koppla din klocka mot telefonen så kan du se notiser om samtal, meddelanden och events i kalender direkt på klockan.

Vår slutsats för Polar M200

Polar M200 är en bra löparklocka för dig som nyligen kommit igång med löpning och som inte tidigare har något träningsklocka. En stor fördel med den är att den har inbyggd pulsmätning vid handleden vilket ska fungera bra för löpning och cykling men sämre i andra aktiviteter och där den i simning inte fungerar alls. Men och andra sidan verkar ingen pulsmätning vid handleden fungera i vatten utan här krävs det rätt pulsbälte.

Den saknar vissa bra funktioner som storebror Polar M400 har trots att M200 är nästan 2 år nyare. Här sticker väl kanske funktioner som Återhämtningsstatus ut som ger en indikation på hur lång återhämtning man bör ha innan nästan hårda träningspass. En funktion som man förvisso inte kan lita blint på men som är en bra indikation på hur mycket man stressat kroppen vid träning.

Även hastighetszoner saknas i M200 vilket för vissa är en användbar funktion den också. Här saknas även zonlås som med en ljudsignal berättar om du kommer utanför den valda zonen.

Men i mångt och mycket är M200 en väldigt bra instegsmodell och man slipper strulet med pulsband. Att slippa pulsband innebär en mindre sak att tänka på när man ska ge sig ut och det är ingen risk att du glömmer det. För vissa innebär det även att man slipper problem med skav även om just detta är mindre vanligt.

En av de största nackdelarna med Polar M200 är den något korta batteritiden. Med pulsmätning och GPS igång så kommer klockan klara av ca 6 timmars aktivitet. Detta är säkert tillräckligt för många men tittar man på konkurrenter så klarar vissa en bra bit över 10 timmar, vilket är tillräckligt för kanske 3-4 normala träningspass. Där man med Polar M200 kanske måste ladda klockan efter vartannat träningspass så klarar man sig längre med t.ex. en Garmin Forerunner 35 vilket också är intressant instegsmodell med pulsmätning vid handleden.

Recensioner och Videos

 

Kommentarer inaktiverade.