Polar FT2

Polar FT2Detta är en renodlad pulsklocka som saknar lyxiga funktioner som t.ex. GPS för att avgöra sträcka och hastighet. Polar FT2 levereras med ett kodat sändarbälte som du fäster över bröstet för att mäta pulsen under träning. Överföringen av pulsdata från sändarbältet till pulsklockan sker med kodad signal som är låst till din klocka. På så sätt störs inte din pulsklocka av andra.

Pulsklockan kommer med en hel del basfunktioner som t.ex. att räkna ut träningspassets genomsnittliga puls och maxpuls. Pulsklockan har också stöd för pulsbaserade träningszoner som med en larmsignal varnar dig om du inte håller rätt intensitet under träningen.

Polar FT2 drivs med ett klassisk CR2032 batteri och klarar av ett vattendjup på 30m, vilket även gör att du kan simma med den och använda den i t.ex. triathlon.

Polar FT2 kommer även med funktionen HeartTouch som gör att du under träning kan lyfta armen och pulsklockan mot bröstet där pulssändaren sitter för att hoppa mellan olika lägen i pulsklockan. Ofta kan det vara svårt att trycka på knappar medan man springer och detta gör det lättare för dig att komma åt information.

För priset är Polar FT2 en mycket kompetent och billig pulsklocka. Den saknar dock de väsentliga funktionerna för att göra det till en komplett träningsklocka.

Kommentarer inaktiverade.