Polar RCX5

Polar RCX5Polar RCX5 är en pulsklocka som är snäppet vassare än modellen RCX3. Den har också mer funktioner än RC3 GPS men med skillnaden att RCX5 inte har någon inbyggd GPS. Inbyggd GPS kan givetvis vara ett avgörande val men påverkar bl.a. batteritiden negativt och gör klockan både tyngre och tjockare.

Polar RCX5 säljs även med GPS men är då en extern GPS-sensor som du måste ha med dig under träningspassen. Denna GPS-sensor är dock väldigt liten och smidig och eftersom träningsklockan har en längre batteritid på 8-11 månader istället för upp till ett par veckor så är det lättare att använda klockan till vardags. Detta gäller även RCX3 som heller inte har någon inbyggd GPS.

En av fördelarna med RCX5 mot RCX3 är att du kan ställa in pulszoner för din träning. Detta är bra om du t.ex. vill intervallträna och hålla dig över en viss procent av din maxpuls. Där finns även en alarmsignal som varnar om du hamnar utanför din träningszon.

RCX5 har också en funktion som går under namnet HeartTouch som innebär att du kan lyfta klockan (och armen) mot bröstet där pulssensorn sitter för att navigera i klockan och visa annan information. På så sätt slipper du att försöka trycka med fingrarna på klockans knappar, vilket inte bara förstör din löprytm utan kan vara väldigt svårt om du tränar på vintern och har vantar.

RCX5 har även funktionen DisplayZoom för att zooma in och lyfta fram funktioner som är extra intressant under träningen. På så sätt ser du bara den informationen som är viktigt för dig under själva träningspasset.

RCX5 kan med andra ord göra allt som RCX3 och RC3 GPS, förutom att du slipper extern GPS vid RC3 GPS. Oftast när RCX5 levereras med GPS så är det Polar G5 GPS som skickas med. Den väger bara 34 gram och är mycket enkel att ta med sig.

Kommentarer inaktiverade.