Polar RS800CX

Polar RS800CXPolar RS800CX är en väldigt avancerad träningsklocka som är inriktad på dig som utövar väldigt många olika sporter. Träningsklockan skiljer sig en hel del från RCX3 och RCX5 som är träningsklockor inriktade på främst triathlon-grenarna.

Polar RS800CX är storebror till RS300X men en hel del extra funktioner. RS800CX har bl.a. funktionen ”Own Optimizer Recovery Test” som är tänkt att hjälpa dig fastställa din träningsstatus och om du har återhämtat dig tillräckligt mycket inför nästa pass. Om du upprepar testet regelbundet kan du följa din personliga träningsstatus och se om du behöver mer eller mindre återhämtning.

Running Index är en annan funktion som den enklare modellen RS300X saknar. Running Index ger dig ett värde baserat på hur du sprungit och med vilken puls. Ju högre värde du har desto bättre tränad är du. Ibland kan det vara svårt att se sina framsteg i träningen men med hjälp av denna funktion blir det lättare.

Polar RS800CX har också en inbyggd sensor för lufttrycket vilket gör det möjligt för klockan att estimera på vilken höjd du befinner dig, vilket i sin tur även ger en bättre estimering för hur många kilokalorier du förbrukat under ett träningspass.

Polar RS800CX är helt klar en av de mest avancerade träningsklockorna. Om du tränar många olika idrotter/sporter och där det ena passet kanske avlöser det andra så kan RS800CX hjälpa dig att utvärdera dina träningspass och dagar. Du får tillgång till avancerad träningsanalys på Polars hemsida som få andra pulsklockor kan komma i närheten av.

Kommentarer inaktiverade.